Grote brand bij Kors Steenwijk verwoest bedrijfshal

Grote brand bij Kors Steenwijk verwoest bedrijfshal

Steenwijk – Een grote brand bij Kors Hoogwerkersystemen aan de Oostermeentherand in Steenwijk heeft maandagmiddag voor flink wat schade gezorgd. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het hele pand in vlammen op ging.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. Bij de brand kwamen grote, zwarte rookwolken vrij die tot in de verre omgeving te zien waren. Ook verkeer op de naastgelegen A32 had enige hinder van de rook, welke zeer laag over de weg ging. Bij de brand kwamen geen gevaarlijke stoffen vrij. Wel waren er enkele explosies te horen, dit zouden volgens een woordvoerder mogelijk gasflessen of brandstoftanks zijn geweest.

De eigenaar van het bedrijf vertelt dat hij in eerste instantie zelf nog heeft geprobeerd de brand te blussen, maar dit heeft niet meer mogen helpen. Naderhand is hij voor de zekerheid nog gecontroleerd op rookinhalatie. Het pand zou na tien jaar eindelijk gereed zijn voor verhuizing. De bedoeling was om in oktober van de dit jaar in het pand te treden, maar of dit nog gaat lukken is nog zeer de vraag.