Centrum Wolvega maakt zich op voor vier dagen feest tijdens Lindefestival

Centrum Wolvega maakt zich op voor vier dagen feest tijdens Lindefestival

Wolvega – Het centrum van Wolvega maakt zich gereed voor het Lindefestival wat vanavond om 19:00 uur begint met het traditionele touwtrekken.

Extra vreugde was er toen de organisatie gisteravond op Facebook bekend maakte dat het Centrumplein waarschijnlijk toch gebruikt kan worden. Door het plaatsen van containers, speciale hekken en de inachtneming van wat afstand ten opzichte van het uitgebrande, oude gemeentehuis, kan de veiligheid voor het publiek gewaarborgd worden. De organisatie heeft inmiddels binnen haar huidige vergunning een aantal aanvragen ingediend om het zeker door te kunnen laten gaan.

Op het Achtpilarenplein zijn de eerste kermisexploitanten alweer druk bezig de laatste voorbereidingen te treffen. In combinatie met het mooie weer worden er weer aardig wat bezoekers verwacht. Naast het Achtpilarenplein en het Pastorieplein staan ook op het Van der Sandeplein de eerste tenten alweer gereed.

Door de gehele winkelstraat hangen vele vlaggetjes en lampionnen. Ondanks de vreugde naar het festival hangt er toch een bedrukte sfeer zo na de grote brand afgelopen week.