Frans Kloosterman opent De Papierwinkel in Wolvega

Frans Kloosterman opent De Papierwinkel in Wolvega

Wolvega – Wethouder van gemeente Weststellingwerf, Frans Kloosterman heeft dinsdagmiddag in de Rabobank in Wolvega de zogenoemde Papierwinkel Weststellingwerf geopend.

De Papierwinkel is in het leven geroepen om inwoners van de gemeente te helpen met het met het invullen van al het papier- en invulwerk rondom sociale zekerheden en belastingen. Bij zowel Stichting Timpaan als de gemeente kwamen diverse meldingen binnen dat het voor mensen vaak te lastig was om de brieven te begrijpen. Hierdoor blijven brieven vaak lezen waardoor men extra toelages mist of zelfs uit huis wordt geplaatst.

Daarnaast moeten veel zaken rondom sociale zekerheid en de belasting digitaal worden ingevoerd. Iets waar sommige mensen moeite mee hebben omdat ze zelf niet over de kennis beschikken, of geen netwerk of middelen hebben om hier hulp bij te krijgen. Hiervoor zijn de vrijwilligers van De Papierwinkel om bij te springen.

De vrijwilligers helpen in het invullen van de formulieren of het uitleggen van een moeilijke brief en het aanvragen van uitkeringen. Zij doen dit kosteloos. Stichting Timpaan, één van de oprichters, sprak samen met Kloosterman de wens uit dat over niet al te lang deze hulp niet meer nodig gaat zijn.

Inloopspreekuur

De Papierwinkel houdt elke week een inloopspreekuur in zowel Wolvega, als haar andere vestiging in ’t Buurthuus in Noordwolde.
Op dinsdag kan men tussen 13:00 uur en 15:00 uur de Rabobink binnen lopen voor hulp. Op donderdag is dit tussen 13:00 uur en 15:00 uur mogelijk in ’t Buurthuus aan de Mandehof in Noordwolde.