Linde College organiseert voorrondes Olympic Moves

Linde College organiseert voorrondes Olympic Moves

Wolvega – In de twee sportzalen van sportcentrum De Steense streden donderdagochtend 15 teams voor een plek in de finale van Olympic Moves in de categorie damesvoetbal klas 1 & 2 en de categorie schoolteam. Door leerlingen van Lichamelijke Opvoeding is het hele traject begeleid.

15 teams uit heel Noord Nederland en Steenwijk deden hun uiterste best om door te mogen gaan naar de finale in Arnhem. Slechts twee hiervan konden uiteindelijk door gaan.

Na een kruisfinale tussen het uit het Groningse Warffum gekomen Hogeland College en het Linde College bleken penalty’s onvermijdelijk. Met slechts één gescoorde penalty bleek het Linde College toch te sterk voor Het Hogeland College.

Het Linde College speelde de finale tegen het OSG Sevenwolde uit Heerenveen. De finale werd uiteindelijk gewonnen door het Linde College dat door gaat naar de Olympic Moves in Arnhem voor de categorie dames klas 1 en 2.

In de categorie dames schoolteams won het OSG Sevenwolde alsnog, zij zullen in april uitkomen voor deze categorie in Arnhem. De wedstrijd werd door de aanwezig teams als goed georganiseerd beschouwd.