Linde College overgenomen door examenleerlingen

Linde College overgenomen door examenleerlingen

Wolvega – Het Linde College in Wolvega was vrijdagmorgen vanaf 08:00 uur overgenomen door examenkandidaten. Iedereen die de school wilde betreden moest een aantal sportoefeningen ondergaan.

Buiten werden de leerlingen opgewacht door een tiental examenkandidaten. In tegenstelling tot vorig jaar kregen ze dit keer geen water over zich heen, maar slechts een sticker*. Een aantal leerlingen en docenten moest echter ook mee doen aan een potje rugby. 

Wie zich binnen de hekken bevond was er nog lang niet. Ze werden bij de ingang ingedeeld in een vak waarna ze oefeningen moesten doen. Een deel moest dansen, weer anderen jumping jacks en push-ups. Éénmaal binnen kregen de leerlingen de kans mee te doen aan een sprintbaan. 

Nederland in beweging

In de pauze stond er een variant van het Omroep Max programma ”Nederland in Beweging” op de planning. Onder de instructie van drie examenleerlingen moest iedereen oefeningen doen variërend van lopen op de plaats tot, opnieuw, jumping jacks. Uiteraard kon de Macarena niet ontbreken. 

Alle leerlingen werden om half twaalf bevrijdt waarna het de beurt aan de docenten was om terug gepakt te worden. Onder het toeziend oog van de examenkandidaten moesten de docenten verschillende oefeningen en sporten beoefenen. Een potje volleybal met een strandbal was hier onderdeel van. 

De dag werd afgesloten met een barbecue voor de leerlingen en docenten waarna de meivakantie daadwerkelijk los kon gaan. 

Een van deze foto’s op hoge kwaliteit of eventueel als afdruk? Neem dan contact met mij op!