Motoren brullen tijdens tweede autocross Kraggenburg

Motoren brullen tijdens tweede autocross Kraggenburg

Kraggenburg – Voor het tweede jaar op rij werd in Kraggenburg de autocross georganiseerd op een stuk land langs de Kraggenburgerweg. De hele dag door was het geluid van brullende motoren tot in de wijde omgeving hoorbaar.

Door vele rijders werd er in de diverse klassen gestreden voor de winst. Nieuw dit jaar was de speciale ‘’vrouwen finale’’. Alle dames die in een auto konden stappen die nog reed konden hier aan mee doen.
Dat de rijders met veel passie en sportiviteit streden voor de titel was al snel duidelijk. Herman Straatsma kreeg het hierbij extra gemakkelijk toen in één van de rondes hij nog maar de enige uit zijn ploeg was die reed. Hij moest de ronde in zijn eentje zien te volbrengen, wat uiteraard voor enige hilariteit onder het publiek zorgde.

Regen

Ondanks de hevige regenval van de afgelopen dagen lag de baan er droog bij en kon er worden geraced alsof er niets was. Door de organisatie is hier vele uren werk ingestoken. Voor het publiek stonden er enkele vrachtwagentrailers klaar om plaats in te nemen.

Voorheen werd er gezamenlijk met Ens op Koningsdag een race georganiseerd door de Kraggenburger crossers. Sinds vorig jaar is er voor gekozen zelf wat te organiseren. Na het succes van de vorige keer is de taak om er ook nu weer een geweldige race van te maken met veel plezier opgepakt door de organisatie, die zelf ook voornamelijk uit crossers bestaat.