‘Olpae kwist’ zorgt voor competitie in Oldeholtpade

‘Olpae kwist’ zorgt voor competitie in Oldeholtpade

Oldeholtpade – Voor het tweede jaar op rij is zaterdagavond de dorpsquiz ‘Olpae kwist’ van start gegaan. Het aantal aanmeldingen lag hoger en zo ook het niveau van de vragen ten opzichte van vorig jaar.

24 teams uit het dorp gingen de uitdaging aan. Om stipt 19:00 uur werd vanuit de kerk in Oldeholtpade het startsein gegeven. Wim Kemper gaf aan de teams uitleg. Om de opdrachten op te halen, was het direct al noodzakelijk om een opdracht te doen. De teamleiders hadden bij aanvang een enveloppe met daarin een doolhof gekregen. Door deze op te lossen kreeg men een zin, wanneer je de juiste zin had werd jou als team de tas overhandigd.

Geheime opdrachten

Na de in ontvangst name van de tas met opdrachten, was het aan de teams om deze zo goed mogelijk, op een eigen locatie, op te lossen. De vragen zijn ingedeeld in diverse categorieën, maar ook een ‘ geheime opdracht’ was onderdeel van het pakket. Eén teamlid mocht zich melden bij bouwbedrijf Kemper, hier kreeg hij of zij de opdracht om in 90 seconden zoveel mogelijk vragen over Oldeholtpade op te lossen. Uiteraard volgden er ook opdrachten waarbij één of meerdere teamleden erop uit moesten trekken. Zo werd er verwacht dat je de waterstand in één van de woonwijken zou meten, maar ook dat je een brood in de vorm van een driehoek bakte.

Vele deelnemers

De organisatie heeft goede hoop in het aantal deelnemers. ‘’We hebben 24 groepen met gemiddeld twaalf spelers. Hoeveel mensen er op de achtergrond meedoen is niet bekend’’ zo spreekt Wim Kemper, ‘’we denken dat we toch wel 40% van het dorp in beweging hebben voor de quiz.’’ Volgens de organisatie hebben zijn er in elk geval 248 mensen aangemeld als deelnemer. De eerste schatting meldt dat er echter wel veel meer mensen zijn ingeschakeld om aan antwoorden te komen.

De teams leverden voor 23:30 uur hun opdrachten in, waarna de jury aan het tellen is geslagen. Vervolgens is over twee weken de prijsuitreiking. Eén van de opdrachten was ”maak een driehoekig brood”, aangezien brood niet erg lang goed is dit direct na inlevering gecontroleerd. De jury was over enkele broden meer dan tevreden, uiteraard zaten er ook een aantal missers tussen.