Paasvuur Oldeholtpade trekt veel bekijks

Paasvuur Oldeholtpade trekt veel bekijks

Oldeholtpade – Het jaarlijkse paasvuur van Oldeholtpade trok ook zondagavond weer veel bekijks. Traditie getrouw werd om stipt 20:00 uur het vuur ontstoken op het oude voetbalveld achter de kerk.

Op de jaarlijkse ontbranding kwamen vele mensen af, die onder het genot van een drankje het schouwspel aandachtig gade sloegen. Het aansteken werd door enkele kinderen ingeleid, uiteraard onder begeleiding van een volwassene. Hij maakte het verhaal vervolgens af. Het compleet in de brand laten vliegen van de bult kostte toch nog enige moeite, met behulp van wat emmertjes brandstof kon uiteindelijk een steeds groter wordend deel van de bult in de brand worden gestoken.

Het aansteken van zulke paasvuren is al vele jaren traditie. Niet alleen in Weststellingwerf, maar ook elders in Nederland en Duitsland gaan rond Pasen enkele bulten de brand in. Ook op tweede paasdag gaan er als vanouds enkele bulten de brand in. Het enige wat volgens velen mistte zondag, was een wat fijnere temperatuur. Al was dat goed op te lossen door wat dichterbij de vlammende bult te gaan staan.