Rhinovirus duikt op bij manege Oldeholtpade

Rhinovirus duikt op bij manege Oldeholtpade

Oldeholtpade – Bij manege de Heidehoogte aan de Stellingenweg in Oldeholtpade is een paard in quarantaine gezet omdat deze verschijnselen van het neurologische Rhinovirus vertoont. De manege is op slot gegaan en er vindt dus geen aan en afvoer van paarden meer plaats.

Het paard was afgelopen week bij de kliniek in Oldeholtpade geweest, waar het virus werd ontdekt. De kliniek is na de ontdekking bij alle paardenhouders langs geweest die recent behandeld zijn, om te kijken of er verspreiding is van het virus. Bij de manege in Oldeholtpade is eerdaags voor de ontdekking op de kliniek een merrie op bezoek geweest voor inseminatie, het dier is in quarantaine gezet bij de dierenkliniek.

Van een ander paard wat mogelijk ook ziek is, is een monster genomen dat is opgestuurd naar een laboratorium in Deventer. De rest van de paarden wordt gemonitord door hen regelmatig te temperaturen. ,,Tot nu toe blijft de temperatuur gelijk. We hopen dat we het in de kiem hebben kunnen smoren.” zo vertelt eigenaar Eddy de Vries aan de Leeuwarder Courant.