René Wiegmink

Over mij

Ik ben René Wiegmink, 19 jaar oud en woonachtig in het Friese Wolvega. De afgelopen jaren heb ik mij als fotograaf flink ontwikkeld en ben ik in december 2017 officieel mijn bedrijf Wiegmink Media begonnen.

Sinds halverwege 2015 ben ik nu bezig in de wereld van de persfotografie. Eerst met 112wolvega.nl en vanaf begin 2016 ben ik bij een persbureau gegaan om mijn foto’s aan te bieden aan de media. Eind december 2018 kwam daar verandering in en ben ik samen met een andere fotograaf ProNews Producties gestart. Sinds januari 2019 lever ik officieel langs die weg al mijn beelden aan bij de media.

Inmiddels heeft ProNews meer dan vijftien fotografen en één fotografe als freelancers ‘in dienst’ en mogen we ons één van de betere fotopersbureaus van Noord-Nederland noemen. Meer weten over ProNews of wellicht zaken met ons doen? Bekijk dan pro-news.nl eens.

Door de jaren als fotograaf heen heb ik mijzelf in rap tempo veel aangeleerd. Het is allemaal begonnen met een in bruikleen gekregen Nikon D7000. Al snel volgde er eigen materiaal en inmiddels gebruik ik bijna dagelijks een Nikon D500, een camera uit de pro-line van Nikon. Daarbij gebruik ik enkele lenzen van groothoek (11 mm) tot telelens (200 mm).

De foto-opdrachten die ik uitvoer verschillen enorm. Van foto’s op feesten en festivals tot opdrachten voor (overheids-)bedrijven en instanties, maar ook uitgeverijen, redacties van tijdschriften en (inter-)nationale media weten mij steeds vaker te vinden.

Weten wat ik eventueel voor u kan betekenen? Neem dan contact met mij op!