Aanspanningen racen door de Lindewijk

Aanspanningen racen door de Lindewijk

Wolvega – De Lindewijk is zondag sinds 11:30 uur onderdeel van een paardenmarathon. Een 50 tal aanspanners doet mee aan de marathon van Oldeholtpade, deze gaat onder andere via de Lindewijk waar een aantal hindernissen staan.

Om 11:30 uur kwam de eerste aanspanner aan. Dankzij de vele regen die gisteren is gevallen viel het nog niet mee, de hindernisbaan ligt er zwaar bij. Des ondanks wist hij een goede tijd neer te zetten. Na de eerste hindernis moesten de ruiters door de Lindewijk naar de tweede en derde toe. Ook deze hindernissen vielen dankzij het slechte terrein nog niet mee.

De marathon duurt nog de hele dag, gedurende de dag rijdt een paardenhuifkar tussen manage De Heidehoogte en de Lindewijk om het publiek gratis heen en weer te brengen. Over de twaalf kilometer lange route die onder andere door Wolvega en Oldeholtpade voert staan diverse hindernissen uitgestald. Op tijd gaat het niet, wel op punten. Het publiek is bij alle oefeningen welkom, je kan met de huifkar op en neer. Maar vanwege het mooie weer wordt ook de fiets zeker niet afgeraden.