Dames SC Heerenveen onderuit tegen Ajax in halve finale KNVB beker

Dames SC Heerenveen onderuit tegen Ajax in halve finale KNVB beker

Heerenveen – Op een zeiknat sportpark Skoatterwâld speelde de damesploeg van SC Heerenveen zaterdagmiddag in de soms hevige regen, hun halve finale van de KNVB beker tegen het Amsterdamse Ajax. De winst is uit eindelijk na een spannende slotscène meegegaan naar Amsterdam.

De beide ploegen ging voortvarend van start. De hevige regenval deerde geen van allen en vol passie gingen zowel Ajax als Heerenveen voor de winst. Hoewel Ajax de eerste helft zeer dominant aanwezig was op het speelterrein van de thuisploeg, bleef het op een 0-0. Enkele grote kansen van Ajax gingen ter nauwer nood over of konden door de keepster worden tegen gehouden.

Ook in het begin van de tweede helft domineerden de gasten het spel, maar de Friezinnen begonnen al snel aan een terugslag. Toen in de 52e minuut Desiree van Lunteren het veld moest verlaten met een rode kaart na een tackle, kregen de Heerenveense dames iets meer grip op het spel. Maar tot scoren kwam het nog altijd niet.

Ook twee grote kansen eindigden op de lat. Met het vooruitzicht op penalty’s gingen de ploegen uiteindelijk de blessuretijd in. Dit was het moment voor Toni Payne, die in de 63e minuut het veld in kwam voor Folkertsma, om te schitteren. Met slechts enkele seconden over op de klok, wist ze de bal behendig het goal in te schieten.

Door de uitslag van 0-1, is de Amsterdamse ploeg geplaatst voor de finales van de KNVB beker. Ze neemt het op 2 juni in Bunschoten-Spakenburg op tegen het Eindhovense PSV.