Sportpark De Molenwiek toneel van jaarlijks schoolvoetbaltoernooi

Sportpark De Molenwiek toneel van jaarlijks schoolvoetbaltoernooi

Wolvega – Sportpark De Molenwiek was woensdagmiddag opnieuw het toneel van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor alle basisscholen in Weststellingwerf. Ook dit jaar was de opkomst groot.

Doordat bijna alle zo niet alle basisscholen uit de gemeente meededen, waren er ruim 550 voetballers en voetbalsters actief op het sportpark. Verdeeld over 50 teams gingen de jongens en meiden fel de strijdt met elkaar aan, om aan die felbegeerde wisselbeker te komen. Daartoe werd er in drie categorieën gestreden, er vielen prijzen te verdienen in de categorie elftallen, jongens-zevental en meisjes-zevental.

De teams die hier kampioen worden, zijn op 16 mei welkom om deel te nemen aan de regionale finales. Mochten ook die gewonnen zijn, mogen ze voor hun school uitkomen op het schoolvoetbalkampioenschap Nederland in Zeist.
Net als voorgaande keer, was ook dit jaar de organisatie in handen van de schoolvoetbalcommissie. Daarnaast waren er zeker twintig scheidsrechters actief om alle wedstrijden in goede banen te leiden.

JOGG

Uiteraard was er tijdens het kampioenschap aandacht voor Jongeren Op Gezond Gewicht Weststellingwerf. De gemeente schenkt al geruime tijd aandacht aan dit project. De aandacht wordt hierbij vooral gericht op veel bewegen en gezonde voeding.

Om dit te ondersteunen zijn er door de gemeente heen diverse voorzieningen geplaatst. Denk hierbij aan buitentrainingsplaatsen en andere trimbanen.